➡ Verenigingen, jeugdbewegingen & clubs

Ledenbeheer in een wip en een knip

Van 20 uur naar 10 minuten. En we overdrijven niet.

Totaalpakket voor alle administratie en webshopmogelijkheden

Medische fiches, betalingen, zet je eigen volwaardige webshop op, afhalen of versturen

Communicatie was nooit zo snel

Reageer sneller op genuanceerde vragen en bouw onderweg vertrouwen op

➡ Federaties & organisaties

Administratie en easy beheer

Overzicht, structuur, documentenbeheer, sturing en ondersteuning staan centraal.

Zoveel extra’s zoals een volwaardige webshop!

Webshop nodig? Snel uw producten aanbieden aan leden en clubs? Hier start het.

Opvolging en communicatie

Reageer sneller op genuanceerde vragen en bouw onderweg vertrouwen op

➡ Scholen en buitenschoolse activiteiten

Schoolreizen

Organiseer je schoolreis als nooit te voren met het grootste gemak.

Buitenschoolse sporten

Deelnemende leerlingen: documenten, inschrijving of medische fiches.

Schoolfotografie

Overzichtelijk bijbestellen, kiezen, communiceren met leerlingen of ouders.

knowledge base

FAQ voor leden en ouders

Ontdek hoe Ordolio helpt bij het opbouwen van sterkere administratie en operationele efficiëntie voor leden en ouders

Kennis en support

Stel een vraag aan Ordolio als ouder of lid

knowledge base

FAQ voor Admin & Webmasters

Ontdek hoe  Ordolio helpt bij meer overzicht, snelle opvolging en controle, structuur in uw ledenbeheer, webshop en communicatie

Kennis en support

Stel een vraag aan Ordolio als administrator of als Webmaster

Get in Touch

Vraag een demo aan van Ordolio

Wens je een gratis demo-sessie? Of heb je een specifieke vraag voor ons verkoopteam? Krijg hier een antwoord.

Mail naar Support

Hulp nodig bij het gebruik van Ordolio? Ons team van productexperts staat klaar om problemen op te lossen.

Keep updated, our news,
experiences & future development

Nieuws & Stories

Belcotax voor Belgische Verenigingen: Een Uitgebreide Handleiding met Ordolio’s Innovatieve Integratie

Ordolio – Belcotax Integratie

In de steeds veranderende wereld van fiscale verplichtingen en administratieve taken voor Belgische verenigingen, staat de efficiëntie van processen centraal. Een belangrijk aspect van deze administratieve verantwoordelijkheden is het indienen van fiscale attesten via het Belcotax-systeem. Met de introductie van Ordolio’s nieuwe Belcotax-integratie, wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd, waardoor verenigingen zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: hun gemeenschap.

Wat is Belcotax?

Belcotax is een initiatief van de Belgische Federale Overheidsdienst Financiën, gericht op het faciliteren van elektronische indiening van fiscale attesten door verenigingen. Dit systeem is cruciaal voor elke vereniging die fiscale voordelen biedt aan haar leden, aangezien het vanaf 2022 verplicht is om deze attesten online in te dienen.

De Uitdagingen van Belcotax

Hoewel Belcotax is ontworpen om het indienen van fiscale attesten te stroomlijnen, kan het proces voor sommigen overweldigend lijken. De noodzaak om een gestructureerd XML-bestand te genereren en in te dienen, dat een overzicht biedt van alle leden die in aanmerking komen voor fiscale attesten, kan complex zijn. Dit is waar Ordolio’s integratie het verschil maakt.

Hoe Werkt de Belcotax-Integratie van Ordolio?

Ordolio begrijpt de complexiteit van het Belcotax-systeem en biedt een naadloze oplossing die het proces vereenvoudigt. Door automatisch een XML-bestand te genereren dat vervolgens kan worden ingediend via Belcotax-on-web, elimineert Ordolio de noodzaak voor handmatige invoer en potentiële fouten.
Belcotax via Ordolio

De Gegevens voor het XML-Bestand

Wanneer u ons vraagt een XML-bestand te genereren, kijken we naar alle relevante betalende activiteiten en verzamelen we informatie over de deelnemende leden. Voor een lid om in aanmerking te komen, moeten zij geregistreerd en jonger dan 14 jaar zijn op de dag(en) van de activiteit. Bovendien is het rijksregisternummer van het lid en de ouder vereist; een detail dat Ordolio gebruikt om correcte attesten te genereren.

Certificeringsinstantie en Belcotax-nummer

Elk fiscaal attest vereist gegevens van een certificeringsinstantie, zoals een gemeente of overkoepelende organisatie. Daarnaast moet elke vereniging een uniek Belcotax-nummer hebben, dat verkregen kan worden via de Belcotax-website. Ordolio’s platform biedt ondersteuning bij het instellen van deze cruciale elementen.

Het Genereren en Indienen van het XML-Bestand

Zodra alle benodigde informatie is verzameld en ingesteld, maakt Ordolio’s platform het genereren van het XML-bestand een kwestie van enkele klikken. Dit bestand wordt vervolgens per e-mail verzonden, klaar om te worden omgezet in een BOW-bestand en ingediend via Belcotax-on-web.

Ondersteuning en Probleemoplossing

Hoewel Ordolio niet kan assisteren bij de daadwerkelijke indiening van de aangifte, biedt het platform uitgebreide ondersteuning bij de voorbereiding van het XML-bestand. Dit omvat hulp bij eventuele foutmeldingen die niet te wijten zijn aan foutieve gegevens in het bestand.

De Rol van Externe Bronnen en Best Practices

Om de efficiëntie en nauwkeurigheid van het gebruik van het Belcotax-systeem te maximaliseren, is het raadzaam om best practices te volgen en gebruik te maken van beschikbare externe bronnen. Websites zoals de Belgische Federale Overheidsdienst Financiën bieden gedetailleerde handleidingen en stappenplannen voor het omgaan met het Belcotax-systeem.

Ordolio: Uw Partner in Administratieve Vereenvoudiging

Met de introductie van Ordolio’s Belcotax-integratie heeft uw vereniging nu toegang tot een tool die niet alleen tijd bespaart, maar ook de nauwkeurigheid verhoogt bij het voldoen aan fiscale verplichtingen. Deze innovatieve oplossing staat symbool voor de toewijding van Ordolio om de administratieve lasten voor Belgische verenigingen te verlichten, zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten en -doelstellingen.

Voordelen van Ordolio’s Belcotax-Integratie

– Tijdsbesparing: Door het automatiseren van de generatie van het XML-bestand, besparen verenigingen kostbare tijd die anders besteed zou worden aan handmatige gegevensinvoer.
– Foutreductie: Automatisering minimaliseert de kans op fouten bij het invoeren van gegevens, wat cruciaal is voor de nauwkeurigheid van fiscale attesten.
– Gebruiksgemak: Ordolio’s interface is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om te navigeren en de benodigde acties uit te voeren.
– Ondersteuning: Ondanks dat het indienen van de aangifte buiten het bereik van Ordolio valt, biedt het platform uitgebreide ondersteuning voor alle voorbereidende stappen.

Hoe te Beginnen met Ordolio’s Belcotax-Integratie?

Voor verenigingen die willen starten met Ordolio’s Belcotax-integratie, is het proces eenvoudig. Begin met het instellen van uw verenigingsprofiel op het platform, inclusief het registreren van uw certificeringsinstantie en Belcotax-nummer. Vervolgens kunt u activiteiten en deelnemende leden toevoegen, waarna Ordolio de rest van het werk doet in termen van het genereren van het benodigde XML-bestand.

Conclusie: Een Nieuw Tijdperk voor Fiscale Aangiftes

Met de komst van digitale oplossingen zoals Ordolio’s Belcotax-integratie, betreden Belgische verenigingen een nieuw tijdperk van administratieve efficiëntie. De dagen van tijdrovende handmatige processen zijn voorbij, vervangen door een gestroomlijnd, foutbestendig systeem dat niet alleen de last vermindert, maar ook zorgt voor compliance met fiscale vereisten.

Tot slot

Het is duidelijk dat de integratie van Ordolio met Belcotax een significante vooruitgang betekent voor Belgische verenigingen in hun streven naar een efficiëntere administratie. Door technologische innovatie toe te passen op traditionele processen, biedt Ordolio niet alleen een oplossing voor de huidige uitdagingen, maar zet het ook een stap richting de toekomst van verenigingsbeheer.

Voor meer informatie over hoe u kunt starten met Ordolio’s Belcotax-integratie, bezoek Ordolio.com of neem direct contact op via [email protected]. Ontdek hoe u de administratieve lasten van uw vereniging kunt verminderen en tegelijkertijd zorgt voor naleving van fiscale verplichtingen. Welkom in het tijdperk van administratieve vereenvoudiging met Ordolio.

Share with colleagues & friends. Let’s get strong together.

Start IT @KBC

Groot nieuws

Ordolio is verheugd te kunnen mededelen dat wij zijn geselecteerd voor het prestigieuze Start it Accelerate | @KBC programma!

Start IT @KBC

En het houdt niet op...

We zijn geselecteerd voor het programma Microsoft for Startups Founders Hub!

Deze ongelooflijke kans zal ons in staat stellen onze missie te versnellen om clubs en jeugdbewegingen te helpen hun administratieve taken te stroomlijnen en tegelijkertijd de privacy van hun leden te respecteren.